::: Lupoglav 2018 :::                                                                                :::: Izrada web stranice: Biznis Servis Žepče ::::
POLJOPRIVREDA :


Plodna zemlja, povoljni klimatski uvjeti i vrijedni ljudi doveli su do toga da je Lupoglav danas vodeće područje na području Općine Žepče po pitanju poljoprivredne proizvodnje.Nekoliko obitelji je izraslo u značajne proizvođače tako da danas u Lupoglavu postoji nekoliko farmi svinja, farma krava, više posjeda sa voćnjacima i ratarskim kulturama, a skoro svaka obitelj uz neki drugi posao usputno se bavi i poljoprivredom.
U posljednje vrijeme događa se značajan razvoj voćarstva.U zadnjih 5 godina podignuto je nekoliko velikih voćnjaka jabuke, kruške, šljive a u zadnje 2 godine i značajni zasadi maline i kupine.
Također je sve veći interes za plasteničku proizvodnju povrća.

Obzirom da mještani Lupoglava posjeduju oko 250 hektara visokokvalitetnog poljoprivrednog zemljišta od čega je 50 hektara na izuzetno povoljnoj lokaciju uz rijeku Bosnu, za očekivati je da će poljoprivredna proizvodnja u budućnosti biti jedan od osnovnih elemenata razvoja u Lupoglavu.
Nekoliko većih poljoprivrednih proizvođača planiraju ostvariti veća ulaganja u podizanje plantaža i farmi, te u pokretanje prerađivačkih kapaciteta.

Osnovni potencijali za razvoj poljoprivrede leže u činjenici da su Lupoglavska polja vrlo plodna, smještena su uz rijeku bosnu i po svom položaju veoma pogodna za izgradnju sustava za navodnjavanje.Ovo je jedan od značajnijih projekata koji se planiraju realizirati u budućnosti.
Osim toga blago brežuljkasto područje u gornjem dijelu Lupoglava veoma je pogodno za voćarsku proizvodnju koja uzima zamah u posljednje vrijeme.

U nastavku možete vidjeti detaljnije podatke o postojećim poljoprivrednim proizvođačima.
  


Pomozite razvoj Lupoglava

Donirajte novac, usluge, materijalna dobra

Račun
Kod Raiffeisen Bank d.d. BiH
1610550025540035

Devizne uplate u bilo kojoj valuti također idu na isti broj žiroračuna i bit će konvertirane u KM po srednjem tečaju banke.

molimo Vas da nas nakon uplate donacije obavijestite telefonski ili putem e-mail-a


BIH link
INSTRUKCIJU ZA DEVIZNE UPLATE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
Poštovani prijatelji Lupoglava,
Svaka Vaša donacija će biti uredno evidentirana i utrošena na dobrobit mještana Lupoglava.
Na ovoj web stranici, u rubrici "Financije" točno možete vidjeti za što je utrošen Vaš novac.


 PRIJATELJI LUPOGLAVA  
 ( DONATORI )

Vlada ZE-DO Kantona, 15.000,00 KM za izgradnju 
vodovodne mreže za 25
domaćinstava ( Zaseok "Polja")

Martin Barbarić, Lupoglav, Žepče
17 kamiona zemlje za nogometno igralište"Grablje"
(vrijednost oko 1300,00 KM)

Ivo (Ante) Šumić - Frankfurt
Darovao 10 kompleta dresova za nogometnu ekipu
MZ Lupoglav, u vrijednosti od 300 Eur.

FRANCEZA BEYER - Frankfurt
(20,00 Eur.)

4.
5.
.
.